Info Bezoekers

Welkom in Metropool!

Poppodium Metropool
Een mooi gebouw (vinden wij dan he) pal naast het station. Een echte eyecatcher! Menig automobilist verrekte zijn nek bij het terugkijken naar deze glazen kolos bij het verlaten van de Europatunnel. Dagelijks vergapen mensen zich aan de afbeeldingen en filmpjes op de led-wall die aan ons pand is bevestigd. De NS is blij dat de trein stopt in Hengelo zodat passagiers rustig kunnen kijken naar Metropool, anders was het oneigenlijk gebruik van de noodrem niet te overzien geweest. En dat is alleen nog maar de buitenkant van Poppodium Metropool. Want binnen, daar gebeurt het!

Jupiler Stage
Ofwel onze grote zaal, waar echt niet alleen bier wordt geschonken, maar het gerstenat op de altijd gezellige concertavonden wel met regelmaat rijkelijk vloeit. Een zaal met een geweldige akoestiek die ruimte biedt aan 800 muziekliefhebbers. En niet alleen die komen graag in onze grote zaal, ook de muzikanten die we te gast hebben zijn enthousiast over de zaal die ondanks de grote capaciteit toch een mooie intimiteit uitstraalt door haar ontwerp. Sheila E, Kodaline, Level 42, Katzenjammer, Seasick Steve, Tragically Hip, Marcus Miller, Public Enemy, Triggerfinger, Fun Lovin’ Criminals, Al Di Meola, Rival Sons, Tower Of Power, Yann Tiersen, Riverside, Maceo Parker, Saybia, Gov’t Mule, The Jayhawks, Blackberry Smoke, KRS-ONE en Lee Ritenour zijn enkele van de internationale grootheden die de reis naar Hengelo ondernomen hebben om in onze Jupiler Stage te schitteren. Uiteraard hebben we onder onze purperen hemel ook alle nationale artiesten mogen ontvangen. Zo weten dus ook Bløf, Racoon, Ilse DeLange, The Opposites, Typhoon en De Jeugd van Tegenwoordig, om er maar een paar te noemen, waar Hengelo ligt.

Het Paradijs
Zo noemen we sinds 2009 het kleine broertje van onze Jupiler Stage. En die naam is niet voor niets. In het Paradijs kunnen 250 bezoekers tegelijk genieten van artiesten die het gaan maken, of die na een jarenlange carrière nog steeds wat te melden hebben, hoewel ze de hitparade niet meer domineren. Muzikale relevantie en een niet aflatende dadendrang en ambitie is de weg naar ons Paradijs! Oscar & The Wolf stond recentelijk nog in het Paradijs, maar draait nog geen half jaar later zijn hand niet om voor de HMH. Caro Emerald, Chef’Special, Blaudzun en Kensington stonden bijvoorbeeld in Het Paradijs. Maar ook bands die meer in de niche opereren vinden een thuis in onze kleine zaal. Rock ’n roll legende Wanda Jackson, avant garde icoon Pere Ubu, punkrockers Radkey en americana-held Jason Isbell hebben ons Paradijs nog mooier gemaakt dan het al is. Ook biedt het Paradijs een plaats aan regionaal talent die kilometers willen maken, hun EP in een professionele omgeving willen presenteren, of gewoon lekker willen spelen. Want naast het binnenhalen van nationale en internationale toppers geven we ook opkomend talent graag een plaats. Het Paradijs is dus het walhalla voor de muziekliefhebber met een brede smaak die het muzikale avontuur niet schuwt!

Het Muziekcafé
Dé plek bij uitstek voor de voor- en de nabeschouwing van een complete avond muzikaal topvermaak! De gastheren en dames schenken je met de nodige souplesse een fijne versnapering in, met regelmaat is er een DJ die na concerten nog even een fijne plaat opzet en onze chefkok zorgt voor voldane gezichten bij menig smulpaap, die voorafgaand aan het concertbezoek zijn honger wil stillen en zijn dorst wil laven. In ons Muziekcafé kun je daarnaast o.a. terecht voor optredens, een maandelijkse improvisatietheateravond met theatercollectief Waarvan Akte!, een maandelijkse Popquiz, een tweemaandelijkse JazzRock Café en onze samenwerking met het Filmhuis Hengelo: Music & Movies.