Tickets

Kaartje kopen? Geen probleem!

Zorg ervoor dat je jouw Metropool tickets aanschaft via de juiste weg. Er zijn vijf wegen die naar Metropool leiden:

  1. De makkelijkste manier is via Metropool.nl, voor onze agenda klik je hier
  2. Via Ticketmaster.nl of via de App van Ticketmaster
  3. Aan de kassa van Metropool, di t/m vr 12:30 - 17:30u en tijdens activiteiten
  4. Bij Platenzaak PopEye, Hengelo (Drienerstraat 9)
  5. Bij één van de vele Primera Winkels in het land

Als je tickets in de voorverkoop koopt dan betaal je servicekosten. 

Koop je tickets via een andere weg (wederverkopers), dan kunnen wij niet garanderen of je tickets geldig zijn, je de juiste prijs betaalt en of dat je überhauipt je tickets ontvangt. Ook kunnen wij de echtheid van deze tickets helaas niet controleren.


1. en 2. Online tickets via Ticketmaster Nederland
Voor de snelste en makkelijkste manier om aan kaarten te komen heb je slechts drie dingen nodig: een pc, een printer en een internetaansluiting. Via de website of App van Metropool klik je op de ticketlink in een evenement. Zo kom je op het Ticketmaster online ticketplatform, waar je veilig en snel je tickets kunt bestellen. Na je bestelling ontvang je een e-mail met daarin een zogenoemd e-Ticket, voorzien van unieke barcode. Printen, meenemen naar Metropool, laten scannen et voilá, je bent binnen! Koop je een e-ticket dan worden er servicekosten in rekening gebracht.

3. Nu je er toch bent: Tickets kopen bij Metropool
Het kassakantoor van Metropool is van dinsdag t/m vrijdag geopend van 12.30 tot 17.30 uur.
Ook kun je tijdens activiteiten bij onze kassa terecht voor tickets.

4. Tickets kopen bij Platenspeciaalzaak PopEye
Voor de digibeet onder u, loop eens binnen bij de winkel van Johan Dollenkamp, onze partner in crime.
Bijna uitgestorven is dit één van de laatste der Mohikanen. Kenners achter de toonbank, liefde voor het vak en altijd goed voor een gouden tip.

Adres:
Drienerstraat 9, Hengelo
T: 074-2426212

5. Primera
Tickets kun je ook kopen bij één van de vele Primera vestigingen in het land. 
Het is mogelijk dat Primera wat hogere servicekosten rekent per ticket.

CJP
In het bezit van een CJP pas en gebruik maken van de korting op kaarten? Dan moet je even langskomen bij ons aan de kassa. Alleen daar kan je de korting op vertoon van je kaart verzilveren. Online is hier dus geen mogelijkheid voor. CJP prijs = €2,50 korting op de voorverkoopprijs inclusief servicekosten.

Staan, zitten en rolstoeltoegankelijkheid
Bij ons kijk je staand naar een concert, tenzij we dit expliciet anders hebben aangegeven bij een evenement. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we je niet van een tof optreden laten genieten als je bijvoorbeeld slecht ter been bent of last hebt van een lichamelijk ongemak waardoor je niet de hele avond kan staan. We regelen graag een zitplaats voor je in dit geval.
Wel horen we dat even graag van te voren, omdat een zitplaats meer ruimte inneemt en je ook wat wilt zien. Geef ons dus even op tijd je wensen aan, dan proberen wij daaraan te voldoen. Hoe later je je verzoek voor een zitplaats indient hoe lastiger het wordt. Het aanvragen van een zitplaats is niet automatisch een reservering voor een concert, je moet je concertkaartje dus al in je bezit hebben!
Zit je in een rolstoel? Ons pand en de zalen zijn prima toegankelijk met een rolstoel en we hebben een mindervalidentoilet. Wel horen we als je in een rolstoel komt ook graag even van tevoren dat je komt, om zo een plek met goed zicht op het podium te waarborgen. Daarnaast hebben we i.v.m. veiligheidsvoorschriften slechts een beperkt aantal rolstoelplekken beschikbaar. 

Je aanvraag kan je richten aan kassa(at)metropool.nl. Telefonisch reserveren kan ook, op werkdagen tussen 12:30 en 17:30 uur.
 

Ticketvoorwaarden
Op onze tickets zijn de Algemene Voorwaarden van Ticketmaster van toepassing.

Gekochte kaarten kunnen niet worden geretourneerd. Wel is het mogelijk om online een annuleringsverzekering af te sluiten. Deze mogelijkheid wordt geboden in het online bestelformulier van Ticketmaster.

Ook in geval van verhindering is het niet mogelijk de kaarten te retourneren. Metropool behoudt zich het recht voor om concerten / dansactiviteiten te verplaatsen of te annuleren. Bij verplaatsing van het concert verplicht Metropool zich om zo snel mogelijk via haar website de nieuwe datum aan te kondigen met daarbij de vermelding tot wanneer kaarten geretourneerd kunnen worden. In geval van annulering zal Metropool het toegangsgeld exclusief servicekosten vergoeden.